De koffie die u drinkt is specialty koffie afkomstig uit de regio Mutambu in Burundi. Na de politieke onrust in 2015 heeft de koffiesector moeite gehad om zich te ontwikkelen. Ondanks de ideale condities voor het produceren van koffie, is burundi een van de kleinst producerende koffie landen in Oost-Afrika. 

In 2016 begon Migoti een wasstation in de Migoti Mountain voor de verwerking van koffiebessen. Hier werkt Migoti samen met lokale koffieboeren, waarvan de koffiebessen rechtstraaks worden ingekocht. Naast het ontvangen van een goede prijs voor hun koffiebessen, worden de boeren doormiddel van training en microkredieten geholpen zich verder te ontwikkelen.

De oogsten krijgen door hun kwaliteit en zeldzaamheid bijzonder hoge cupping scores, waardoor deze behoort tot een van de beste koffies uit Burundi.

Door het drinken van onze koffie, geniet u niet alleen van een heerlijke kop koffie, maar draagt u bij aan de economische ontwikkeling van de koffiesector in Burundi. Daarnaast wordt er €1,00 van elke verkochte kilo geinvesteerd in het Embrace Center in Burundi waar 27 voormalig straatkinderen worden voorzien in hun primaire levensbehoeften